Alle bakken in het water

Afgelopen zaterdag heeft het bestuur van de Oranjevereniging met de hulp van een paar oudgedienden  de eerste 4 bakken gehaald in Sliedrecht, Werkendam en op het Kanaal van Steenenhoek. In de loop van de middag waren de bakken via de Peulensluis en de Damsluis op de binnen Giessen en om 17:00 uur lag de eerste op zijn plek. Na onderweg nog een flinke stortbui over ons heen te hebben gehad werd rond 18 uur de laatste bak op zijn plek gelegd in het dorp.

Op donderdag zijn in 11 ritten maar liefst 88 koppelpontons naar de Giessen gebracht door Lock Transport, GJ van Garderen Transport en Damsteegt Meerkerk en te water gelaten. Daar werden door een aantal bestuursleden van de Oranjevereniging pontons van gemaakt voor de Gondelvaart en versleept naar de plekken waar de verschillende groepen er verder mee aan de slag gaan om er een mooie gondel van te maken. Ook vandaag heeft het bestuur weer wat extra hulp gehad om alles te kunnen realiseren.

Al met al liggen er nu 16 grote pontons in verschillende formaten op de Giessen waarmee de verschillende groepen vanaf nu al direct druk mee in de weer zijn. De Gondelkoorts is nu echt begonnen! We kunnen niet wachten om op zaterdag 14 september de het eindresultaat te zien van alle bouwactiviteiten.

Reacties zijn gesloten.